„Stílus lélekre szabva” - bőr táskák, ékszerek, ruházati kiegészítők. Magyar Kézműves Termékmárka.

Divatbemutatón pompáztak a Mesterségek Ünnepén a vértesszőlősi táskák

fejkép: Az ünnepi alkalom ihlette Dórát arra, hogy arany táskákkal szerepeljen a bemutatón (Forrás: Hungarikumok Gyűjteménye/Facebook)

Hatodik alkalommal rendezte meg az Agrárminisztérium a „folkTREND! – A hagyomány a régi, a stílus új” divatbemutatót. Az esemény célja ezúttal is a tradíciókon alapuló, mégis modern, a hétköznapokban is hordható viseletek népszerűsítése volt.

A budai Várban, a Mesterségek Ünnepe keretében megrendezett eseményen Komárom-Esztergom megye aranyszívű alkotója, Varga-Zábráczki Dóra táskái is ott pompáztak a színpadon. Dóra ezúttal különleges, arany színű Razabra táskákat készített az államalapítás ünnepére.

Dóra termékei tavaly a New York-i Divathéten mutatkoztak be. A vértesszőlősi műhelyből egészen az amerikai kifutókig jutott különleges darabok hatalmas sikert arattak és megkapták a jogot arra, hogy egy éven át a tengerentúlon hirdessék a híres divattervező tehetségét és vele együtt szűkebb hazánk hírnevét is öregbítsék. Sőt, egy New Yorkban élő festőművészt is megihlettek a Razabrák egy-két festmény erejéig.

Varga-Zábráczki Dóra, bár szeret a háttérben maradni, maga is színpadra állt augusztus 20-án a budai Várban. Az ünnepre készült, aranyban pompázó táskái pedig szemmel láthatóan megvalósították a bemutató szlogenjét: “A hagyomány a régi, a stílus új.

Színpadra állt a bemutató végén Zábráczki Dóra Komárom-Esztergom megyei alkotó is
Forrás: Hungarikumok Gyűjteménye/Facebook

cikk forrása: https://www.kemma.hu – 2022. 08. 25

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Translate »