„Stílus lélekre szabva” - bőr táskák, ékszerek, ruházati kiegészítők. Magyar Kézműves Termékmárka.

Bemutatkoztak New Yorkban Varga-Zábráczki Dóra különleges táskái

A vértesszőlősi műhelyből egészen az amerikai kifutókig jutott Varga-Zábráczki Dóra saját tervezésű mandalatáskáival. A különleges darabok hatalmas sikert arattak és megkapták a jogot arra, hogy egy éven át a tengerentúlon hirdessék a híres divattervező névjegyét és vele együtt szűkebb hazánkét is.

– Tavaly még ragaszkodtam hozzá, hogy személyesen is jelen legyek a bemutatón és figyeljem, ahogy a táskáim híres modellek kezében végigsuhannak a Broadway kifutóin. Mára tudomásul vettem, a világjárvány miatt az online részvétel maradt, a virtuális térben figyelhettem az eseményeket. Azt hiszem, nagyon jó érzés lehet élőben látni és úgy izgulni a táskáimért. Életre szóló élmény lehet, de ami késik nem múlik – nyilatkozta Varga-Zábráczki Dóra divattervező, akinek leginkább a tervezői találkozók hiányoztak a rangos esemény kínálatából. Hozzátette, az online közvetítés miatt alig aludt, naponta 2-3 órát, egy héten át. Mint mondta, egyrészt a kíváncsiság volt álmatlansága oka, másrészt a többórás időeltolódás.

ehát a vértesszőlősi divattervező úgy döntött – kétszeres szerződésmódosítás után – hogy mindenképp postára adja táskáit. Varga-Zábráczki Dóra több mint egy éve készült a különleges alkalomra, de a pandémia idején nem utazhat márkájával, a Razabrával a tengerentúlra. Először csaknem másfél évvel ezelőtt kapott meghívót a New York-i divathétre, hogy bemutassa különleges, mandalamintával ellátott bőrtáskáit. Az őszi alkalmat már nem hagyta ki a népszerű divattervező, és kezdetben öt, végül nyolc táskát indított a világhírű rendezvényen.

– A nyolc táska mindegyike különleges, erre az alkalomra készült. Van köztük három típus, amelyek még nyáron készültek, hazai motívumok felhasználásával. Ezek a Nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására elnevezésű pályázat nyertes darabjai – mondta a divattervező. Az említett darabokat a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatta, ezért döntött úgy, hogy kibővíti és egyben népszerűsíti az Amerikában bemutatott hazai motívumokat. – A pályázaton a hagyomány a divatban, a Hollósi után szabadon kategóriában indultam és nagy sikert arattak, ezért kértem, hogy engedélyezze az amerikai csapat a kollekcióbővítést – mondta Dóra, aki azt is hozzátette, nem mindennapi fogadtatásban volt részük.
– Bízom benne, hogy én és a táskáim elindulunk egy úton. A táskák egy éven keresztül kint maradnak, ahol online értékesítésen is részt vesznek – zárta szavait Dóri, aki elárulta, már egy New Yorkban élő festőművészt is megihlettek a Razabrák egy-két festmény erejéig.

cikk forrása: ttps://www.kemma.hu – 2021. 10. 17.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Translate »